5e81bb9b7f80ce30463cf002
konsert-wendy-wei-pexels-ls
Regeringen ger kultursfären krisstöd under coronapandemin


“Det är oerhört viktigt att stödet hamnar hos arrangemang som är direkt drabbade…”

 

 

Regeringen skjuter nu till 500 miljoner kronor till kultursektorn, informerade kultur- och idrottsministern Amanda Lind under en pressträff idag. Det är Miljöpartiet, Liberalerna, Centerpartiet och Socialdemokraterna som enats om ett akut stöd på totalt en miljard kronor till kulturen och idrotten för att lindra konsekvenserna av coronavirusets framfart. Stödet delas jämnt, 500 miljoner kronor var.

 

– Det är viktigt att vårt föreningsliv runt om i landet överlever även efter coronakrisen, säger ministern.

 

I denna akuta lösning räknas även frilansare in. De som inte omfattas av stödet är statliga myndigheter.

 

Svensk Live, som samlar landets livemusikarrangörer, välkomnar regeringens akutstöd och väntar på besked kring hur medlen skall fördelas.

 

– Vi ser mycket positivt på insatsen, som visar att regeringen och samarbetspartierna lyssnat på våra argument och förstår de stora negativa konsekvenser inställda konserter, föreställningar och festivaler får, säger Joppe Pihlgren, verksamhetsledare för Svensk Live, i ett pressmeddelande.

 

– Beslutet har tagits snabbt, vilket vi sätter stort värde på och vi har förståelse för att alla detaljer inte är på plats. För Svensk Live vidtar nu ett arbete med att följa hur medlen fördelas. Det är oerhört viktigt att stödet hamnar hos arrangemang som är direkt drabbade och det kommer vi att bevaka, säger Joppe Pihlgren avslutningsvis.

 

 

Foto: Wendy Wei/Pexels

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL