Nu lättas restriktionerna i Sverige – högt tryck på livemusik


 

 

Idag, onsdagen den 29 september, lyfts många av de restriktioner som drabbat bland annat kulturlivet hårt under den pågående pandemin. Hela livebranschen har länge efterfrågat ett datum för ett säkert öppnande, och i takt med en ökad vaccinationsgrad och minskad smittspridning lättas nu restriktioner som gör att allt från klubbspelningar till stora arenakonserter återigen kan bli verklighet. Den senaste tidens höga biljettförsäljning visar att publiken står redo i startblocken.

 

– Vi har sett en ökning med 100 % på både antalet sålda biljetter och besök på hemsidan. Även antalet evenemang som läggs ut har ökat drastiskt den senaste tiden – det märks verkligen att intresset för livemusik och evenemang i stort är skyhögt just nu säger Andreas Bergén, marknadschef på biljettleverantören Ticketmaster Sverige.

 

Redan framåt helgen kan vi se fram emot att se undergroundikonen R.A The Rugged Man i Stockholm och under hösten kan vi se fram emot spelningar av bland andra Lil Tjay (delta i biljettävling här) och Mick Jenkins. Spelningar med Little Simz, KSI, The Kid LAROI och JPEGMAFIA står även på schemat under början av nästa år.

 

Konsertarrangören Luger märker också att fler och fler internationella artister väljer att annonsera turnéer som når Sverige – även det ett tydligt tecken på att konsertsuget är högt också i övriga Europa.

 

– Vi släpper en större mängd konserter varje vecka, vilket kan jämföras med i princip inga förra året vid den här tiden. Det märks verkligen att internationella artister är redo att börja turnera i Europa igen, säger Patrick Fredriksson, grundare av Luger.

 

Även många svenska artister som släppt turnéer har märkt av det höga trycket, då både Amason och Yung Lean har sålt ut konserter på nolltid. Även på evenemang som tvingats flytta fram under pandemin har biljettförsäljningen kommit igång, och i och med att många har behållit biljetter sedan tidigare har flera av dessa sålt slut.

 

– Vi hoppades på att restriktionssläppet skulle innebära en ketchupeffekt för försäljningen, och så här med facit i hand kan vi verkligen konstatera att det blev så, fortsätter Fredriksson.

 

 

Läs om musikhösten vad gäller livespelningar i det nya numret av Kingsize Magazine.

 

 

Foto: Wendy Wei/Pexels

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL