6284dbc5b422e7360a0da4a2
Regeringen öppnar upp för live-spelningar och större sammankomster


Här är restriktionerna som hävs!

 

 

Äntligen. Efter 18 månader av pandemi, karantän och tuffa restriktioner börjar nu Sverige återigen öppnas upp. Igår meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att flera restriktioner hävs i slutet av månaden och att vi återigen kommer att kunna samlas i större skala än på väldigt länge.

 

“Är man fullvaccinerad kan man i stora drag leva sitt liv som tidigare”, säger socialminister Lena Hallengren på en pressträff som citeras av Expressen.

 

Här är restriktioner som hävs den 29 september:

 

-Deltagartak och avståndskrav på evenemang med mindre än 15 000 deltagare tas bort. Att ta bort även det högre taket ligger för tillfället på remiss.
– Restriktionerna för restauranger lättas. Det innefattar öppettider, begränsningar av storlek på sällskap samt avstånd mellan bord.
– Folkhälsomyndighetens råd om att jobba hemifrån tas bort.

 

En het potatis har varit vaccinationspass, något som regeringen inte verkar särskilt förtjusta i. Men förslaget ligger också på remiss och kan bli aktuellt om några restriktioner behöver återinföras vid ett senare tillfälle.

 

Nu i helgen blev dock dansfestivalen Department först i Sverige med att kräva hälsointyg när man arrangerade sin festival i Stockholm. För att komma in behövde besökarna visa intyg på genomförd vaccination mot covid-19, eller ett nytaget negativt covid-test. Även Malmö-klubben Plan B vill sända en signal till resten av live-Sverige genom att införa covid-pass, rapporterar Musikguiden i P3.

 

 

Foto: Pexels / Emil Daniel

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL