62429f791c0bfc1aba6ef852
Regeringen inför nya restriktioner till jul: “Vi måste ta ett gemensamt ansvar”


 

 

På tisdagseftermiddagen höll regeringen pressträff med anledning av den ökande smittspridningen av covid-19 i Sverige. En lång rad nya rekommendationer och restriktioner införs på nytt, som påverkar möjligheterna att arrangera klubbar och konserter. De nya åtgärderna gäller från och med december månad till mars 2022.

 

– Det innebär i praktiken att det inte blir något nyårsfirande på nattklubbar, citeras statsminister Magdalena Andersson under pressträffen av P3 Musikguiden. Hon säger vidare:

 

– Vi måste ta ett gemensamt ansvar och anpassa oss efter den nya verklighet som råder. Vi behöver åter göra en kraftansträngning tillsammans.

 

 

Folkhälsomyndigheten låter meddela att följande gäller för konsert/klubb-arrangemnag och andra sammankomster:

 

• Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 20 personer tillåts bara sittande gäster, oavsett om de har vaccinationsbevis eller inte.

 

• Utan vaccinationsbevis krävs avstånd mellan sällskapen, med max personer per sällskap och ett maxantal på 500 gäster eller deltagare.

 

• För tillställningar med fler än 500 gäster eller deltagare krävs vaccinationsbevis samt avstånd mellan sällskapen och max 8 personer per sällskap.

 

 

Regeringen kommer med anledningen av dessa restriktioner att skjuta till 120 miljoner till kulturområdet, och 80 miljoner till idrotten, meddelar även finansminister Mikael Damberg.

 

 

Mer information via fhm.se

 

 

 

 

Foto: Pixabay

 Publicerat:
RedaktionenNULL