Kingsizemagazine.se
Filmrecension – “The Internship”


Radarparet Vince Vaughn och Owen Wilson är tillbaka och levererar exakt vad som förväntas – fyndiga, roliga replikskiften paketerat i en feelgood-känsla som gör en glad.

 

Självklart är tramshumorns gudfader Will Ferrell med, även John Goodman som är överallt just nu gör ett par inhopp vilket bidragit till filmens hype. Om någon skulle ha missat så har Vaughn/Wilson gjort ett antal komedier ihop, varav ”Wedding Crashers” är den film som klarat tidens test bäst. Deras grabbiga humor påminner om svenska Fredrik och Fillip med blixtsnabb, hackig dialog där popkulturreferenserna haglar. Så är det även i The Internship.

 

40-åringarna Billy (Vaughn) och Nick (Wilson) får sparken från sina jobb och söker tillsammans praktikplats på Google. De får praktikplatsen och under en sommar ska de tillsammans med några väldigt unga tekniknördar vinna en lagtävling där priset är fast anställning. Inte så överraskande får våra vänner problem. Det drivs frisk med åldersskillnader och medelålders män som inte hänger med i dagens tekniska utveckling. Samtidigt är det moraliska undertoner där laganda och samarbete tas upp vilket också är typiskt för genren. Igenkänningsfaktorn kommer vara hög för såväl äldre som yngre i biopubliken och skämten hittar oftast rätt. Att Vaughn och Wilson har bra kemi och komisk timing är inget nytt.

 

”The Internship” kommer troligen att hitta rätt hos invigda fans men förmodligen inte omvända några kritiker. Firma Vaughn och Wilson har sin formula, grabbig komedi med vulgära skämt mixat med lite moralsnack vilket som vanligt resulterar i högt underhållningsvärde och hög mysfaktor. Ibland behöver man inte uppfinna hjulet.

 

Redaktionen | Kingsizemagazine

 

///Emil Sandgren StradaPublicerat:
RedaktionenNULL