6284dbc5b422e7360a0da4a2
Kingsizemagazine.se
Filmrecension – Paranormal Activity: The Marked Ones


Det här är inte “Paranormal Activity 5” som kommer ut senare 2014. Istället är detta en Latino -spinoff som utspelar sig i L.A men de övernaturliga aktiviteterna är sig lika den hyllade serien.

 

Biopremiär den 3 januari.

 

Trots att Los Angeles befolkning i majoritet består av latinos syns det inte på bioduken. Så den här filmen med till största del skådisar av latinskt ursprung och som utspelar sig i ett område där alla är latinos är väldigt välkommet. Filmen känns också latinsk med salsafester, en enbart spansktalande mormor och skådisarna använder många spanska slangord.  Det här är ändå en film för alla som gillat något i “Paranormal Acitivity”-serien, men om du är spansktalande kommer du antagligen få lite mer film och uppskatta den lite mer än genomsnittet.

 
Vännerna Hectór och Jesse har precis filmat deras gymnasieexamen och filmandet blir deras största hobby. När de filmat en konstig granne som utför en övernaturlig ceremoni som leder till död blir filmandet inte lika roligt. En dag vaknar Jesse upp med ett bitmärke på armen och superkrafter. Han använder krafterna mot områdets tuffingar och njuter, tills krafterna vänds emot honom. Hectór filmar såklart allt och ibland känns det riktigt, riktigt onödigt. Varför filma en videomonitor, frågar jag mig. Till skillnad från “Paranormal Activity” är inte kameran stilla hela tiden så det här blir mer en traditionell skräckfilm i genren där killarna springer ifrån faran. Det är också en skillnad i att det här är den första filmen i serien där det är killar i huvudrollen. Konsekvensen här blir mer macho-skämt och större egon.

 
Det övernaturliga aktiviteterna sker ofta i Jesses egen kropp och gestaltas trovärdigt, men i övrigt saknas det ibland trovärdighet i skräck-momenten. Timingen är märklig och kilalrna är ibland lite väl naiva för att vara i sena tonåren. Sedan är det lite tröttsamt med den demonutdrivande spansktalande mormodern, en stereotyp som alltid verkar skrivas in i manus. “Paranormal Activity: The Marked ones” känns ändå som att den sticker ut i serien för att den använder andra kameravinklar och har ett högre tempo än tidigare filmer.

 

Redaktionen | Kingsizemag.se | Svensk rap hiphop musik dans kläder artister tv

 

///Emil Sandgren Strada

 Publicerat:
RedaktionenNULL