Kingsizemagazine.se
DVD-tips – “Now you see me”


Det gråa vädret just nu är raka motsatsen till den här underhållande filmen, full av magi och vändningar.  Två timmar går blixtsnabbt när trollkarlar och tankeläsare får en på bra humör.

 

I ett rasande tempo får vi veta att fyra olika magiker kopplas samman genom en mystisk person. Dessa talangfulla magiker har olika talanger, en är tankeläsare, en annan kortspecialist, en tredje illusionist och den fjärde bara så manipulativt smart att det ibland är överdrivet. Den överdrivet smarta heter Daniel Atlas (Jesse Eisenberg), Atlas blir såklart den informella ledaren i gruppen som kallar sig ”The four horsemen” och klyschigt nog bubblar en gammal romans upp mellan Atlas och den enda kvinnan i gruppen Henley (Isla Fisher).

 

Magikernas show går ut på att råna en bank, och sedan ge pengarna till publiken. En polis (Mark Ruffalo) sätts snabbt på fallet tillsammans med en fransyska från Interpol som tillsammans ska försöka klura ut hur banken rånats. Klyschigt nog är det romantiska undertoner även mellan poliserna. Här blir filmen lite spretig. Du har dels magikerna att följa och dels poliserna och utöver det katt-råtta leken dem emellan. För att göra det extra knepigt finns det även en joker i kortleken, en självständig magiker (Morgan Freeman) som av oförklarliga skäl förföljer våra magiker.

 

Magikernas shower är mycket spännande och filmens första trekvart är extremt underhållande. Kombinationen magi och polisjakt är rolig och känns fräsch, men blir lite väl otrolig stundtals. Det är lite för många tillfälligheter som stämmer överens perfekt till magikernas fördel. Utöver klyschorna och det faktum att vissa vändningar får en att sucka lite så är ”Now You see me” fin underhållning med massor av bra skådisar, nya som gamla. Filmen finns att hyra på DVD nu.

 

Redaktionen | Kingsizemagazine

 

///Emil Sandgren StradaPublicerat:
RedaktionenNULL