Kingsizemagazine.se
Filmtips – “This is the end” & “Don Jon”


Jonah Hill och Seth Rogen parodierar sig själva i en perfekt söndagsfilm, och en rolig dramakomedi om en kvinnojägare som är besatt av porr. Premiär nästa vecka för båda.

 

This is the end (Komedi, Fantasy)

 

Några av de mest populära manliga komediprofilerna just nu spelar sig själva i den här världen-går-under filmen. Danny McBride, Jonah Hill, Seth Rogen, Michael Cera, Craig Robinson, Kevin Hart, Rihanna med flera befinner sig på en stor kändisfest i James Francos hus utanför Los Angeles. Plötsligt börjar marken skaka och delar sig till slut. Folk flyr och ramlar rakt ner i avgrunden och slutet känns nära. På grund av kaoset utanför så är våra vänner fast i James Francos hus. Vad händer om man samlar den och den kändisen under samma tak? Resultatet blir i det här fallet en ganska rolig mix av folk som inte tar sig själva på allvar alls. Filmens större teman som vänskap, samarbete och girighet skildras ur ett humoristiskt perspektiv med blixtsnabba ordväxlingar. Att skådisarna verkliger driver med fördomarna om varandra ger filmen ett till lager verklighet som fans av framförallt Seth Rogen och Jonah Hill lär uppskatta.

 

Gillar du amerikansk film och musik så finns det hur många humoristiska referenser som helst att njuta av. Med Seth Rogen bakom de kreativa spakarna känns barnsligheten självklar men samtidigt blir skämten föör långa stundtals. Är du en fan av ovanstående skådisar så rekommenderar jag varmt ”This is the end”. Om inte annat så se den här rullen på en söndag när du är trött och redo för en orgie i smaklöshet.

 

| Kingsizemagazine

Don Jon ( Drama, Komedi)

 

Porr är en av världens största industrier och konsumeras mer eller mindre av otroligt många människor. Det speglas väldigt sällan på bioduken, kanske är det för att ämnet är så tabu. Det tänker Joseph Levitt- Gordon ändra på. Den unge skådisen är mest känd för seriösare roller men i regidebuten är det en mer komisk sida vi får se. ”Don Jon” anspelar på det klassiska epitetet Don Juan, kvinnoförföraren nummer ett.

 

Vår moderna version Don Juan bor hemma med familjen i New Jersey och hans fokus är hans kropp, hans bil, hans hem, kyrkan, hans grabbar, hans tjejer och porr. Don Jon är rolig och saknar helt självdistans, han vet helt enkelt inte vilka signaler han skickar ut till tjejer. Han lyckas förföra tjejer tills hans nattliga behov av porr kickar in och relationerna blir alltid kaos efter det. En intressant film med bra skådisar, bland annat Scarlett Johansson som spelar Don Jons stora kärleksintresse i filmen. Väldigt sevärd och jag misstänker att många kommer skratta högt. Biopremiär nästa vecka!

 

///Emil Sandgren Strada

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL