Yes, inför sommarens stora Blockbuster-bonanza kommer nu "Iron Man 3" som inte sviker, en Hitchcock-rysare i "Side Effects" och Ryan Gosling i "Place beyond the Pines".

Side Effects – Drama, Thriller

Rysligt snyggt filmat där kameran tydligt och detaljerat ger oss ledtrådar om vad som hänt. Men, och det är ett viktigt men, inte för mycket ledtrådar utan vi som filmpublik sitter och gissar, funderar och vrider på tankarna om vem som kan vara boven i dramat.

Filmens titel “Side Effects” syftar på bi-effekterna av medicin, där en av huvudpersonerna som lider av depression blir behandlad med oklara metoder. En hypermodern fråga om hur bra antidepressiva mediciner egentligen fungerar. Snygg tvist från drama till thriller gör också Side Effects till en uppiggande thriller. Se!

Iron Man 3 – Action, Science-Fiction, Äventyr
Enligt mig den bästa “Iron Man” hitills. Robert Downey Jr är konstig på ett bra sätt och här är han en deprimerad järnman som försöker hitta tillbaka från svackan han upplevt som en del av “The Avengers”. Udda, oväntade skämt blandas med Downey Jr:s klassiska stoneface som gör att filmen känns fräsch för att vara den tredje i serien och inte helt upprepande heller rent berättarmässigt. Ovanligt mycket humor för genren. Självklart är actionscenerna coola och visuellt vackra, en film som passar både större och mindre!

Place beyond the pines – Drama, Crime   

Har gått på bio ett par veckor nu men fortfarande något att se i helgen, trots att det påstås bli en riktigt solig helg. En historia uppdelad i tre delar där Ryan Gosling spelar en motorcykelstuntman på cirkus som sadlar om till bankrånare när han får reda på att exet är med barn. Bradley Cooper som halvkorrupt polis som korsar Goslings väg där livet trasslar ihop sig. En film för dom som gillar lite djupare story men som ändå underhåller  med action på hög nivå. Grymt soundtrack!

///Emil Sandgren Strada