streamingsiffor-ls
Manager till svensk artist svarar på anklagelser om streamingfusk


“Ni artister som köper streams ni förstör för alla andra…”

 

 

Tidigare i veckan rapporterade Dagens Nyheter om att en svensk artist fått misstänksamt många lyssningar på Spotify på kort tid, lyssningar som nu mystiskt har försvunnit. Enligt tidningen föll 90% av strömningarna på en låt bort. Det är fortfarande oklart vem artisten i fråga är, men av en slump har nu sångaren Saliboys manager gått ut och försvarat artisten mot anklagelser om streamingfusk. Detta behöver alltså INTE ha att göra med det ovannämnda fallet, utan kan snarare visa på hur svårt det kan vara att avgöra om streams faktiskt är manipulerade eller inte.

 

Igår gick Selim Zeka, manager till bland andra Saliboy, ut via artistens Instagram och bemötte anklagelser från tjänsten LANDR om att misstänksamma aktiviteter har förekommit. Zeka har publicerat två skärmdumpar från en konversation med en anställd på företaget, som tycks mena på att Saliboys streams kan vara ett föremål för misstanke. Personen erbjuder dock inte några konkreta bevis, utan uttrycker tvärtom att att skillnaden mellan manipulerade streams och legitima kan vara svår att avgöra.

 

Zeka berättar också att tjänsten tagit ner hela Saliboys debutalbum samt två andra låtar.

 

“Det gör verkligen ont att @landrmusic tar ner Salis album + ”första gången” och ”verkligheten i över tre veckor nu. Så hårt som han jobbat under hela 2019 har ingen artist i Sverige gjort, alla timmar han spenderat i studion så väljer @landrmusic ta ner hälften av hans låtar från Spotify. Så smutsig som den här musikbranschen är så kommer sanningen alltid att komma fram, ni artister som köper streams ni förstör för alla andra artister som jobbar dag och natt för att nå sina drömmer. Synd att musikbranchen blivit så här och att pengar styr en stor del av musiken just nu med köpta streams osv”, skriver han bland annat i inlägget.

 

Frågan om köpta streams har varit ordentligt på tapeten de senaste veckorna, inte minst efter att Ametist publicerade en text om ämnet nyligen. Läs hela inlägget nedan.

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

MISSTÄNKT FÖR STREAMINGFUSK. Det gör verkligen ont att @landrmusic tar ner Salis album + ”första gången” och ”verkligheten i över tre veckor nu. Så hårt som han jobbat under hela 2019 har ingen artist i Sverige gjort, alla timmar han spenderat i studion så väljer @landrmusic ta ner hälften av hans låtar från Spotify. Så smutsig som den här musikbranschen är så kommer sanningen alltid att komma fram , ni artister som köper streams ni förstör för alla andra artister som jobbar dag och natt för att nå sina drömmer. Synd att musikbranchen blivit så här och att pengar styr en stor del av musiken just nu med köpta streams osv. Älskar landrs ursäkt ”sorry for the confusion” ett stort jävla skämt, sen att de skriver att vi ska få en andra chans som att vi gjort något fel, ett ännu större skämt. Alla låtar kommer tillbaks på Spotify snart så det är bara att ha koll under den här veckan , ha en trevlig kväll / @selle.ze

Ett inlägg delat av ѕαℓιвσу 🍓😽 (@saliboyofficial)

 

 

Foto: Lorenzo/Pexels

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL