Streamingtjänster står nu för 75% av musikindustrins intäkter


 

 

En ny rapport som publicerats av Recording Industry Association of America (RIAA) har fastställt att streamingtjänster som Spotify, Apple Music, Pandora och andra liknande har fortsatt att växa i popularitet. Streamingtjänster står nu för 75 procent av den totala musikindustrins intäkter i USA.

 

Under 2016 låg siffran på 7,6 miljarder dollar och året därefter på 8,8 miljarder dollar. I slutet av 2018 stod sajterna för 9,8 miljarder dollar av intäkterna. Det innebär en ökning på 30 procent sedan 2016. Andra plattformar så som iTunes stod för 11 procent 2018 medan fysisk försäljning av cd- och vinylskivor stod för 12 procent. Trots den låga siffran har vinylförsäljningen ökat med 8 procent de senaste åren och uppnådde sin högsta inkomstnivå sedan 1988. CD-försäljningen däremot har minskat med 34 procent.

 

Dessa siffror visar återigen vilken makt olika streamingsajter besitter och deras roll i positioneringen av hiphop. För närvarande är fem av de tio mest spelade artisterna på “Billboard 200-chart” hiphop artister.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL