617947648d82550d4e0b7682
Videopremiär – FATTA MAN (Adam Tensta, Erik Rapp, Zacke, Parham) “Det Börjar Med Mig”


 

 

I höstas ingick Fatta Man ett unikt samarbete med artisterna Zacke, Erik Rapp, Adam Tensta och Parham. I en intensiv process vred och vände artisterna och Fatta Mans projektledare på de normer som finns kopplade till att vara kille, mansrollen och machokulturen. Resultatet av detta blev den utlämnande låten ”Det börjar med mig” som uppmärksammats i bland annat TV4 Nyhetsmorgon, Kulturnyheterna, Kingsizemagazine.se, Sveriges Radio, Aftonbladet och DN. Artisterna har framfört låten på Kägelbanan i Stockholm, Klubb Makten i Luleå, Manifestgalan och Babel i Malmö.

 

 

Vid midnatt premiärvisas nu musikvideon till låten via www.kingsizemagazine.se och nu finns även låten ute via Spotify. Måns Nyman står för regi av videon, och han har tidigare gjort musikvideos åt Rosh, Zara Larsson och Veronica Maggio. Måns berättar om tankarna bakom musikvideon:

“Grupptrycket kan vara otroligt begränsande men en positiv gemenskap kan även lika befriande. Videon handlar om vikten av att bryta sig ur sina mönster och våga släppa in nya idéer, men även om att som man hitta sätt att släppa ur sig de känslor man har.”

 

 

Se videon, FATTA MAN (Adam Tensta, Erik Rapp, Zacke, Parham) “Det Börjar Med Mig”:

 

 

Lyssna på låten på Spotify: https://play.spotify.com/album/4TXqyYdhtbTdbryYFxqDBq

 

 

 

“Det börjar med mig” visas även lördag 28:e mars på Umeå Open. Innan filmvisningen anordnas ett panelsamtal om dagens och morgondagens manlighet. Deltagare är följande personer:

William Markström Spetz – skådespelare

Adam Tensta – artist

Magnus Stenius – forskare

Svante Tidholm – projektledare för Fatta Man

Moderator: Ida Östensson, grundare Crossing Boarders, Fatta

 

 

Senare på kvällen mellan 21.00-02.00 tar Fatta Man över scenen Guitars på Umeå Open! Kvällen är fylld med grym musik och liveframträdande av bland annat Fatta Man-artisterna.

Mer info: Fatta på Facebook

Biljetter Umeå Open: https://billetto.se/sv/umeaopenPublicerat:
RedaktionenNULL