Rörelsen kring #metoo har under hösten skapat svallvågor genom patriarkala strukturer i Sverige och runt om i världen. Redan 2013 drog organisationen FATTA igång som ett svar på sexuella övergrepp i samhället, något som bland annat prisades i samband med Kingsizegalan 2014. Nu har en ny “FATTA!”-föreställning procuerats och blivit till en landsomfattande Riksteaternturné. Tidigare har en första version av föreställningen producerades av Dansens Hus och framfördes då på streetdansfestivalen Urban Connection 2016.

Rapparen och artisten CLEO samt dans- och performancekollektivet JUCK står för den nya föreställningen. JUCK har bakgrund inom streetdance arbetar utifrån samtida samhällsdebatter om genus, sexualitet, femininitet, etnicitet och normkreativitet. Med verklighetsbaserade texter, dans, musik och film iscensätter föreställningen FATTAs budskap om att arbeta mot sexuellt våld och för samtycke.

Turnéstart var fredag 19:e januari i Umeå. Mer info via Riksteatern.se där även datum för den omfattande Sverigeturnén finns.


“Koreograferad aktivism, verklighetsbaserade texter och brinnande hiphop med agenda att förändra samhället. Vi kör tills alla har fattat!”

Foto: Saga Berlin

65ba07add7a32f7b0a037f23