11-14:e maj på Dansens Hus i Stockholm.

Varje år samlas hiphop-eliten på Dansens Hus internationella streetdansfestival Urban Connection. I år kommer bland annat Unruly Shakedown framträda med Linda Pira samt med stor avslutning 14;e maj där Fatta Dans uppträder med Cleo och JUCK.

Se hela programmet här!

Biljetter

“Det är inte första gången som FATTA samarbetar med rapparen Cleo. I maj 2013 initierade Cleo den numera välkända FATTA-kampanjen tillsammans med Syster Sol, Ida Östensson och Vanessa Marko. Låten av Cleo och Syster Sol lyfte frågor om sex, våldtäkt och lagstiftning på ett nyskapande och glödande sätt. För rapparen Cleo är har musiken alltid varit ett sätt att skapa förändring. Hon utgår ofta från frustration och ilska i sina texter och förenar det med ett uttryck som hon älskar. Inom kollektivet Femtastic, som Cleo varit med och grundat, har hon varit en självklar artist och förebild, en kvinnlig rappare som skapat scen för andra kvinnor inom hiphopen och inspirerat unga tjejer att ta plats. Nu tar hon själv plats på Dansens Hus Stora scen tillsammans med Dj-duon Broke´n Tipsy och dansarna från JUCK.

JUCK är kollektivet som vrider på genus och sexualitet. Med en enorm drivkraft och attityd ligger betoningen på att ta plats… och plats tar de. JUCK överbevisar publiken om deras självklara existens med deras explicita gester och fräcka uppenbarelse. Tillsammans med Cleo och Fatta driver de ett självklart statement som borde vara vardagsmat vid det här laget. Så varför har inte alla fattat!? Fatta! Featuring Cleo och JUCK är en avslutande manifestation med en tydlig politisk agenda som sätter spår i festivalbesökaren.”