Under ett par års tid har projektet FATTA MAN arbetat med att engagera killar och män i förändringen av mansrollen, med fokus på samtycke och mot sexuellt våld. Förra året lanserades bland annat musikvideon “Det Börjar Med Mig” av Zacke, Adam Tensta; Erik Rapp och Parham. (se video nedan)

Projektet går i början av mars mot sitt slut och den 10.e mars hålls en konferens och avslutningsfest, där det bland annat presenteras fyra kortfilmer med William Spetz i en av huvudrollerna. Dessutom släpps ”Vänskapsmatchen”, ett samarbete med poeterna Daniel Boyacioglu, Felipe Leiva Wanger (Ison & Fille) och Liban Abdule (prisades nyligen som Ortens Bästa Poet). FATTA MAN lanserar också ett nytt metodmaterial som tillgängliggörs gratis för alla lärare – då skolvärlden är den arena som mest av alla efterfrågat konkreta verktyg för att nå unga män med budskap om att manligheten går att förändra. Svante Tidholm, projektledare för FATTA MAN säger i ett pressmeddelande:

“Jag tror verkligen FATTA MAN har gjort skillnad. Det har varit tre fantastiska år där vi mött många män och unga killar som längtat efter alternativ till den stela, hårda och trista mansrollen.”

Läs mer om FATTA MAN här!

Mer om konferensen + festen

65ba07add7a32f7b0a037f23