Låten blir soundtracket till teaterföreställningen ”Den fastspända flickan”.

FATTA-kampanjen drog igång  i maj 2013 för att höja rösten och protestera mot ett antal  friande våldtäktsdomar av domstolar runt om i Sverige. FATTA uppmanade människor att dela med sig av sina berättelser om sexuellt våld vilket blev grunden för en låt med CLEO, Syster sol, Kristin Amparo och Nasteho. I samma veva publicerades även en debattartikel och i dag har initiativet växt till en rörelse, mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. Initiativet FATTA och musikvideon till låten “Fatta” nominerades även i ett par kategorier på Kingsizegalan 2014, varav den förstnämnda prisades i kategorin “Årets Original”.

Nu får Fatta-låten en ny skepnad – “Fatta Unplugged” som släpps idag 28:e april.

Låten blir även soundtracket till teaterföreställningen ”Den fastspända flickan” som går på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Teaterföreställningen syftar till att synliggöra ungas psykiska ohälsa, sexuellt våld och vuxenvärldens oförmåga att se och bemöta ungas utsatthet. Vanessa Marko, en av grundarna till Femtastic och FATTA säger i ett pressmeddelande:

– Att vi fick förtroendet att bli en röst för den här frågan har påverkat Femtastic väldigt mycket. Vi hade inte varit så starka som vi är idag om vi inte hade gått igenom den här perioden tillsammans.

Lyssna på Cleo, Syster Sol, Julia Frej & Jerre “Fatta Unplugged”:

65ba07add7a32f7b0a037f23