I år firar Advance Patrol 20-årsjubileum med debutalbumet “Utskrivna” som kom 2003. I samband med detta gjorde Kingsize en intervju med Rodde, Juan Havana och Gonza Blatteskånska om tiden runt skapandeprocessen, medlemmen Chafics bortgång, gruppens arv och den nya musiken man skapat under året.

Det sistnämnda var kanske lite extra intressant. Nog för att gruppen hintat om att man varit i studion och att den nyutgivna jubileumsutgåvan av skivan kom med två nya låtar producerade av Masse – men mer finns också på laget.

I intervjun bekräftar både Rodde och Juan att det finns mer musik inspelad både som AP och på andra håll. På frågan om vi kommer att få ett helt nytt album av Advance Patrol svarar Rodde:

– Kanske! Det var inte bara dom två låtarna vi spelade in. Vi har varit i studion i några månader och träffats så ofta vi kunnat. Det har varit roligt att plocka upp där vi slutade och vi känner att det finns en publik som fortfarande är intresserad av AP-musik. Det känns roligt, allt det här är en bekräftelse på det. Så länge intresset finns kommer vi fortsätta göra det. Och även om intresset inte finns kommer vi fortsätta göra det, skrattar han.

Juan är också snabb med att konkretisera det Rodde säger och menar att det finns mer musik färdiginspelad, både som AP och som soloartister.

– Om du vill ha konkreta grejer så kan jag säga att vi har 5-6 låtar inspelade med AP. Jag vet att Rodde sitter på ett helt album. Jag har spelat in lite med Masse… Vi har grejer liksom. Sen när och hur och vilken skepnad, det får vi se. Imorgon kanske vi blir ovänner så skrotar vi hela skiten! säger han och skrattar.

Läs hela intervjun här och lyssna på jubileumsutgåvan nedan!

Foto: Pressbild