I början av veckan kom nyheten att en rad olika artister och samarbetspartners teamar upp för “det alternativa Musikhjälpen”, i spåren av den massiva kritiken mot Sveriges Radio-insamlingen i slutet av oktober. Läs mer här!

– Vi är många som känner förtvivlan över det som tillåts ske i Palestina just nu. Att så många civila dödas, och att en så stor andel av dem är barn, är fruktansvärt. Vi kände att vi var tvungna att göra något för att uppmärksamma situationen och för att hjälpa på det sätt vi kan, sade Hanna Cinthio, musiker och en av initiativtagarna till Kulturhjälpen i samband med lanseringen.

– Vi kan inte sitta tysta medan det pågår folkrättsbrott och barn dödas. Vi måste agera för deras rätt till liv och en framtid. Kultur och musik har en enande kraft och just nu behövs den mer än någonsin, sade Ivan Olausson Klatil, mer känd som General Knas.

Nu står det klart att artister som Advance Patrol, AKI i Labyrint, General Knas, Looptroop Rockers och många fler intar scenen för Kulturhjälpen-konserten på Plan B i Malmö den 15 december 2023. Arrangörerna bakom Kulturhjälpen skriver vidare:

“Det är helt fantastisk vad vi åstadkommit på drygt två veckors jobb, vid sidan av arbete och allt annat. Vi vill börja med att tacka alla som ställer upp helt ideellt för att få det här att hända.”

Till spelningen på Pustervik i Göteborg den 12 december har följande artister presenterats; General Knas, Syster Sol, Stina Velocette, Nynningen, Etzia, Slim Prince, WillMan, Mollgan, DJ Partillo, DJ Miss Jen, Rough Lynx.

Artister och lineup för spelningar i Stockholm (17 december) har ännu inte presenterats.

Mer information finns via kulturhjalpen.se

Foto: Anastasia Baranovskaia / Luger