Under helgen agerade Plan B i Malmö plattform för en hyllningskväll till stadens hiphopscen. Uppträdde gjorde majoriteten av stadens hjältar, i form av Advance Patrol, Lilleman och Malmö Allstars (Jaqe, Lazee, Rankz och Muddy Fatique m.fl).

Skivbolaget Rudeboy Records har delat med sig av två klipp från kvällen som bevittnar om en minst sagt minnesvärd upplevelse.

Konserten kommer kort efter att Rudeboy bekräftat att AP-medlemmen Rodde släpper sitt första soloalbum via bolaget i år. Skivan har fått titeln “Konstform”, som också är namnet på den första singeln som ska komma inom kort. Skivan är helt producerad av meriterade producenten K. Sluggah.

Advance Patrol firade i fjol 20-årsjubileum för debutklassikern “Utskrivna” och bjöd då på två nyinspelade låtar. I samband med släppet gjorde Kingsize en intervju med Rodde, Gonza och Juan Havana där de berättade om tiden runt skapandeprocessen, medlemmen Chafics bortgång, gruppens arv och den nya musiken man skapat under året. De hintade också om att ett nytt album med AP inte är otänkbart.

– Kanske! Det var inte bara dom två låtarna vi spelade in. Vi har varit i studion i några månader och träffats så ofta vi kunnat. Det har varit roligt att plocka upp där vi slutade och vi känner att det finns en publik som fortfarande är intresserad av AP-musik. Det känns roligt, allt det här är en bekräftelse på det. Så länge intresset finns kommer vi fortsätta göra det. Och även om intresset inte finns kommer vi fortsätta göra det”, sa Rodde innan Juan förtydligade:

– Om du vill ha konkreta grejer så kan jag säga att vi har 5-6 låtar inspelade med AP. Jag vet att Rodde sitter på ett helt album. Jag har spelat in lite med Masse… Vi har grejer liksom. Sen när och hur och vilken skepnad, det får vi se. Imorgon kanske vi blir ovänner så skrotar vi hela skiten!

Läs hela intervjun här!

Foto: Rudeboy Records