Förra året firade Malmögruppen Advance Patrol 20-årsjubileum sedan debutalbumet “Utskrivna”. Nu ska gruppen vara dragplåster för en stor konsertkväll där en lång rad malmöitiska artister står på scenen. Arrangemanget beskrivs bli en helkväll med konserter, DJ:s, klubbar, streetwear och grafitti i fokus. Rodde i Advance Patrol säger i ett pressutskick:

“Malmö är annorlunda, vi tänker annorlunda och gör allt annorlunda. Jag tror inte folk hör eller förstår, det vi gör är i framkant men vi gör det baklänges”

På scen står även Lilleman, artisten som redan som 16-åring slog igenom med singlarna “Tonårstankar” och “Vart tog pappa vägen”. Med syftet att även visa upp Malmö-artister från olika epoker har en lång rad artister bjudits in. På scen kommer bland annat även följande artister synas; Jaqe, Lazee, Julie Chikane, Rankz, Muddy Fatique, Jos-F och DJ Besh One. När konserterna är slut bjuds det på klubbar i hela huset. Plan B-klubben Radio Marrakech håller till i ena rummet medan soundet Deng Deng Hifi spelar i det andra.

Konsertkvällen arrangeras 26 april 2024 på Plan B i Malmö. Mer information här!

Foto: Pressbild / Rudeboy Records