5e81bb9b7f80ce30463cf002
amir-chamdin-s
Amir Chamdin från Infinite Mass klar som regissör för Viaplay-serien “Hassel”


Ola Rapace i huvudrollen som den ikoniska polisen från Olov Svedelids böcker och filmer.

 

 

För några veckor sedan kom nyheten att Viaplay arbetar på en ny TV-serie om polisen Roland Hassel, med Ola Rapace i huvudrollen. Nu står det klart att prisbelönta filmskaparen, kreatören och artisten Amir Chamdin (tidigare i hiphopgruppen Infinite Mass) regisserar originalserien “Hassel” som har premiär exklusivt på Viaplay nästa höst.

 

Under första säsongen av “Hassel”, bestående av tio avsnitt, kommer vi att följa kommissarie Roland Hassel och hans kollegor i hans kamp mot den allt grövre brottsligheten i Stockholm. När hans chef och mentor Yngve Ruda brutalt mördas på öppen gata dras Hassel plötsligt in i en skoningslös värld av makt, pengar och korruption.

 

I övriga roller i serien kommer vi kunna se Guldbaggebelönade Shanti Roney (Vägen Ut, Tusenbröder), Aliette Opheim (Tjockare än Vatten och aktuell i Svartsjön) Tomas Laustiola (Sista leken, The Stig-Helmer Story), Ana Gil (Rampfeber) och Nanna Blondell (Äkta Människor).

 

 

Regissören Amir Chamdin har förutom karriären i gruppen Infinite Mass på 1990-talet även skapat musikvideor, reklamfilmer samt långfilmer som bland andra “Cornelis”. Han säger i ett pressmeddelande:

“Jag har alltid tänkt att den dagen som Bob Dylan får ett Nobelpris i litteratur då är det dags för mig att ge mig in i ’crime genren’… allting är möjligt! Under min uppväxt så bestod TV-underhållningen på fredagskvällen mest av Kojak och Baretta till ett soundtrack av Black Sabbath som pumpade från stereon i mitt pojkrum. Att då få bli inbjuden till en nytolkning av Hassel med ett manus i världsklass, en gedigen produktion och en pulserande skådespelarensemble med Ola Rapace i spetsen gör detta onekligen till ett drömprojekt.”

 

 

Inspelningarna av “Hassel” börjar i höst och får premiär hösten 2017, exklusivt på Viaplay Norden över. Våren 2018 kommer serien även att visas på TV3.

 

 

hassel-ola-SPublicerat:
RedaktionenNULL