Viaplay planerar för största orginalproduktionen någonsin – får premiär 2022


 

 

Streamingtjänsten Viaplay fortsätter under 2020-talet att utveckla fler satsningar på originalproduktioner. Näst på tur står den kommande serien “The Swarm”, som uppges bli NENT Groups största satsning hittills. Bakom den kommande serien står prisbelönade Frank Doelger (“Game of Thrones”) och baseras på boken från 2004 (med samma titel), skriven av författaren Frank Schätzing. Handlingen beskrivs i ett pressutskick:

 

“The Swarm är ett övernaturligt drama, baserat på boken med samma namn av tyska Frank Schätzing, och handlar om en av de största utmaningarna mänskligheten någonsin stött på. En grupp forskare världen över upptäcker att liv under vatten besitter intelligens man tidigare inte vetat om. Livet under vattnet har fått nog av att människan förgiftat och förstört deras livsmiljö i haven, och dessa livsformer vill hämnas. Valar sänker båtar, skaldjur förgiftar människor och dricksvattnet – de slår tillbaka mot mänskligheten överallt de kan med dödlig utgång.”

 

 

“The Swarm” är en samproduktion mellan Nordic Entertainment Group, italienska Rai Fiction, franska France Télévisions och tyska Intaglio Films samt ndF International Production. Totalt blir det åtta engelskspråkiga avsnitt av serien. Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group, säger i vidare:

 

– Det här liknar ingenting som vi någonsin gjort förut. Dels för att vi har knutit en internationellt stor och fantastisk producent till oss, som verkligen brinner för det här projektet. Dels för kombinationen av att historien är komplex, ambitiös och visuellt mycket vacker. Dessutom belyser The Swarm problematiken om hur det ligger till med vår miljö och den värld vi lever i. För NENT Group bidrar också The Swarm till att föra fram budskapet att vi genom underhållning kan försöka påverka världen för en bättre framtid.

 

 

“The Swarm” börjar spelas in i höst och beräknas ha premiär på Viaplay under 2022.

 

 

 

Samtidigt meddelar NENT Group att de kommande Viaplay-serierna “Partisan” och “Cryptid” kommer att delta i prestigefyllda tävlingen Cannes Series i slutet av mars. Den förstnämnda serien är regisserad av Infinite Mass-bekantingen Amir Chamdin och i huvudroll syns Fares Fares. “Cryptid” är ett skräckdrama i skolmiljö som utspelar sig på den svenska landsbygden. Amir Chamdin kommenterar nomineringen i ett pressutskick:

 

– Jag känner mig otroligt hedrad och glad över att Cannes Series har valt Partisan som en av tio serier internationellt. För alla oss bakom och framför kameran så kommer det som ett kvitto på att vi har lyckats skapa något attraktivt och globalt med att vara väldigt säregna och lokala.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL