Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt gör huvudrollerna.

Efter Börje Salmings bortgång förra hösten stod det nyligen klart att dramaserien om den svenske hockeylegendarens liv och tidiga karriär får premiär i höst. I november får serien “Börje – The Journey of a Legend” premiär på Viaplay och TV3, med Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt i huvudroller. Nu släpps den första trailern till serien som går att beskåda nedan!

– Under hela projektet blev det gång på gång så tydligt hur mycket Börje betydde för så många människor. Från första mötet med Börje till hans begravning slogs jag om och om igen av hans storslagenhet, säger Valter Skarsgård i ett utskick från Viaplay och fortsätter:

– Börje var helt otrolig och livsviktig för mig i det här projektet. Hur han är som person, hård på isen och vinnarskalle, men samtidigt så snäll och ödmjuk person. Den dynamiken. Att få se hur han var privat var viktigt att bära med mig hela vägen när jag skulle spela honom. Det är också en sida som alla kanske inte har sett innan. Nu längtar jag till premiären och jag hoppas att publiken kommer att fascineras av Börje och hans liv på samma sätt som jag.

Handlingen i serien, baserat på verkliga händelser, beskrivs av Viaplay:

“…följer hans resa från en ung pojke i Kiruna, via sitt genombrott i Brynäs till hans proffskarriär i Toronto Maple Leafs. Lika mycket är det ett nostalgiskt och visuellt porträtt av 1970-talet både i Sverige och Kanada. En tid då hockeyn var farlig på riktigt.”

Amir Chamdin, känd från rapgruppen Infinite Mass, står bakom regin av serien:

– Den här serien har varit ett hjärteprojekt som jag burit med mig i åtta år. Allt startade med att jag läste en tidningsartikel om Börje Salming där han berättade om sin uppväxt och utmaningarna han hade under 70-talets hockeycirkus. Det resulterade i ett härligt möte med Börje där jag berättade om min idé. Resten är som man säger historia. Börjes historia. Nu när serien är färdig känner jag såklart stolthet men också vemod, säger Amir Chamdin i ett pressmeddelande.

“Börje – The Journey of a Legend” består av sex avsnitt och får premiär den 19 november 2023 på Viaplay och TV3.