61e03a9241f02418c35e38e2
Kingsizemagazine.se
Klassiska bilspelet ”Need for speed” blir film!


På den stora Tv-spelsgalan E3 i Los Angeles fick vi nyligen veta att en av de mest populära racing tv-spelen någonsin, ”Need for speed” blir långfilm. Kingsize vet mer.

 

Välkända EA som förutom NFS-serien ligger bakom klassiska spel som The Sims, Madden NFL, FIFA och Battlefield spänner nu musklerna rejält och gör tillsammans med Steven Spielbergs filmbolag Dreamworks en långfilm av ”NFS”-serien.

 

Vi som spelade ”Need for speed” på 90-talet minns känslan i spelet och att det var mer än bara ett racingspel. Stilbildande för andra racingspel med sin grafik, känsla och coola bilar. ”Need for the speed-the movie” som har amerikansk biopremiär i Mars 2014 kommer att handla om en vild resa över hela USA i hög hastighet där målet tycks vara omöjligt att nå. Bröderna John och George Gatins har skrivit manus, dem har bl a skrivit manus till ”Flight” tidigare så förhoppningsvis kommer NFS:The movie ha en hel del spänning. “Need for Speed-filmen kommer att innehålla allt som racingfilmfans vill se – heta bilar, höga insatser och vansinniga stunts”, säger filmens regissör Scott Waugh. Den amerikanska drömmen om frihet på vägarna har skildrats sedan 60-talet med ”Easy Rider” men nu blir det i racingfart och med 2013 års kvalité på specialeffekter vilket jag hoppas kommer lyfta genren. Mest troligt är att filmen får premiär sommaren 2014.

 

Kolla in video från inspelningen.

 

 

///Emil Sandgren Strada

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL