Emil Sandgren Strada åkte till Spaniens mittpunkt Madrid för presentationen av kommande tv-spelet NBA2K14 som kommer att finnas i butik från och med 4 oktober.

Inför fullsatt journalistpublik presenterade Rob Jones, senior producent på 2KSports kommande superspelet NBA2K14 som garanterat kommer få basketälskare att jubla. På scen fanns också europeiska superstjärnor som Juan Carlos Navarro, Vassilis Spanoulis, Shawn James och Felipe Reyes som alla spelar i Euroleague. I NBA2K14 är det alltså möjligt att lira 14 av de bästa lagen från Euroleague vs andra lag och inbördes, t ex Real Madrid mot Miami Heat eller Olympiakos vs Panathinaikos.

Vi fick se en live-match spelas upp på storskärm och känslan är att det är ett riktigt roligt spel med många nya features. Redan före presentationen testade undertecknad spelet som tog cirka en minut att komma in i och förstå. Det är ett lättförståeligt spel med enkla, snygga menyer som man lätt navigerar sig igenom, till skillnad från 2K13. Statistikälskaren kommer dregla över att man mitt under brinnande match kan kolla upp hur en spelare presterar i ”tendencies”.

Även spelarnas rörelser är smidigare än i föregångaren och spelarna ser verkligare ut än någonsin. Soundtracket känns relevant med låtar av Big K.R.I.T, Drake, Kendrick Lamar toppat med Nas ”Hate me now” som energisk introlåt. Lebron James är superstjärnan med stort S i NBA2K14 och man kan köra ”Lebron – Path to greatness”-mode.

Många är vi som kanske älskar, utövar eller tittar på basket men när det kommit till tv-spel ändå valt ”Fifa”, ”GTA” eller något annat, men nu tror jag det kan ändras. Rob Jones ska ha fått frågan om han såg någon konkurrens bland basketspelen och svaret blev att NBA2K14 endast konkurrerar med verkligheten. Ett kaxigt uttalande som jag går i god för.

Text & Foto: Emil Sandgren Strada

65ba07add7a32f7b0a037f23