HUAWEI har på senare år blivit en seriös spelare på dator marknaden och med Matebook 14s så har man tagit ännu ett steg på produkt trappan. Föregångaren som var en förbaskat bra laptop var lite mindre och lättare och hade inte lika mycket ”Power” som MateBook 14 s har. Det är just prestandan som är det stora med 14 s. Skärmen är bländande med pekskärm med klara färger och ljusanpassad bild.

Batteritiden är i topp i sin prisklass med en snabbladdning som ger 3-4 timmar på bara typ 15 minuter och den känns väldigt pålitlig. Du får även ett gäng olika portar som USB, USB C, TB4, HDMI och 3,5mm så man har så man klarar allt skulle jag säga. Processorn jobbar väldigt snabbt så vi får snabba laddningstider och streamingen flyter på helt utan störningar.

Kameran är nu integrerad i skärmen vilket gör att man slipper se dubbelhakan när man kör Zoom möten som var på föregående modell. Tangentbordet är även det uppgraderat så man skriver lättare och smidigare över längre perioder. Ljudet är också i topp i prisklassen och funkar både vid möten och för att kolla serier och annat.

Priset ligger runt 14.000kr och man får väldigt mycket dator för det priset. Finner inga svagheter att rapportera, så köp rekommenderas.

Läs mer här: HUAWEI MateBook 14s – HUAWEI Global

65546e0a53c940223e0b0eb4