Huawei är den senaste teknikjätten att ge sig in i gamingvärlden.

Man smyger inte igång direkt, utan man bombar ut en ruskigt fet kurvad 34” ultrawide skärm på 3440×1440 pixels, 165Hz refresh, AMD FresSync , USB-C laddning och massor av fler finesser.

Direkt när man ställer upp skärmen på bordet med det riktigt fräcka och smarta ”ryggstödet” så blir man väldigt förvånad av att prislappen endast ligger på runt 5500kr, för Mateview GT ser ruskigt lyxig ut när den står där färgsprakandes.

Den känslan följer med en hela vägen från att man ställt den på bordet tills man satt igång den och lätt manövrerar sig mellan alla menyer med ”joysticken” som sitter på skärmen. Vi har spelat med PS5, XBOX Series X och PC och det flyter på lika bra med konsol som på PC.

Vi har testat med “Call of Duty”, “FIFA” och “Far Cry 6” och är mycket imponerande av kvickheten i responsen i multiplayer-matcher, färgerna och riktigt mäktiga Dark Field Control / Crosshairs när man kryper i skuggorna i “COD”.

MateView GT är en skärm för den som älskar snygg design, grym kvalité och inte vill slänga bort massa onödiga tusenlappar på en skärm bara för att de har ett välkänt ”gaming” namn.

Huawei levererar som ett proffs fast man är en rookie i sammanhanget. Mer ”bang for the buck” får man leta efter, grymt imponerad!

Foto: Huawei