Är du en frekvent gamer? Eller kanske en content-creator? Sitter du med fyra olika program och skapar videos, musik eller annat digitalt innehåll? Gör du det dessutom på en trång laptop-skärm? Ja, då är det kanske dags att tänka om.

Huawei är kanske inte det första varumärket man kommer att tänka på när det gäller datorskärmar, men det är nu på väg att ändras. I oktober släppte företaget två nya skärmar, varav den ena – MateView GT 34”– är ett otroligt bra verktyg för personer som vill ha ut det mesta av sin skärm vare sig det är hemma i spelhålan eller i arbetsrummet.

Det som framför allt sticker ut (bokstavligen talat) är den böjda 34-tumsskärmen. Tack vare bredden och kurvan får man en uppslukande känsla när man spelar och en mer detaljerad känsla när man redigerar. Skärmen kommer, om man så vill, dessutom med en integrerad SoundBar för de som även vill omfamnas av ljud och inte sluta sig till hörlurar.

För syftena som beskrivits ovan är det också en bonus att MateView GT inte bara är utrustad för en maximal spelprestanda, utan även har en ökad färgnoggrannhet för spel- och videoredigering på grund av färgrymden DCI-P3. Stativet som skärmen står på går dessutom att höja, sänka och vinkla medan menyval och inställningar kan göras med en joystick under skärmen. På baksidan finns även ingångar för de flesta tänkbara funktionerna, då datorn går att koppla till både konsoler, datorer, mobiltelefon och surfplattor.

Men nog med teknik, för en viktig aspekt är också självklart priset. Och även här finns mycket som talar för Huawei MateView GT 34”. Priserna är nämligen enormt konkurrenskraftiga, då just denna gaming-skärm går loss för blott 5 490 SEK och inklusive Soundbar 5 990 SEK.

Läs även vårt test av skärmen här!

Foto: Huawei