5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
Aurelia_Dey_vaxthuset-LS
Artister engagerar sig för klimatet – livekonserter i Stockholm city


Se Aurelia Dey’s framträdande här!

 

 

UPDATE:
Se Aurelia Deys framträdande vid Växthuset:

 

 

 

– – – – –

 

4/2-2016

 

Imorgon fredag inleds en serie livespelningar i ett litet växthus inne i Stockholm City. Växthuset är en samlingspunkt för artister, men också andra konstnärer, debattörer och politiker, att lyfta klimatfrågor och klimatpolitik. Initiativet kommer från organisationen Greenpeace som sedan 1971 protesterat mot miljöförstöring av olika slag i hela världen.

 

 

På klimattoppmötet i Paris i december var budskapet tydligt – forskarvärlden är enig om att vi inte kan gräva upp mer kol om vi ska klara klimatmålen. Samtidigt planerar regeringen att sälja statliga Vattenfalls brunkol istället för att lämna det i marken. Fler och fler ansluter sig till att stoppa dessa planer och tillsammans påverka regeringen i rätt riktning.

 

 

Först ut är dancehall och afropop-artisten Aurelia Dey som igår släppte nya videon ”Mode” där hon rappar på svenska. Aurelia Dey släppte sitt debutalbum i april 2015, 10 låtar på svenska med mycket rap och toasting, och står nu nominerad till ”Årets rytm” i Manifestgalan 2016.

 

 

Ni kan se henne live kl 15.00 på livestream: http://ettlitethusforettstortklimatbeslut.se eller i Växthuset på Vasagatan 28 i Stockholm.

 

 

 

Hej Aurelia, vad händer imorgon? Varför ska du spela i Växthuset?

– Hej! Jag och mina dansare ska spela för att vi vill att kolet ska ligga kvar i marken! Vi vill stödja initiativet och verksamheten bakom och bidra till en ljus framtid för klimatet. Det här är min första klimatpolitiska spelning som jag gör och jag känner att det är något som jag vill fortsätta göra.

 

 

Varför då?


Att läsa på har gett mycket ny insikt om vad som behöver göras för ett hållbart samhälle. Och jag vill använda min musik för att kunna stödja och hjälpa till. För övrigt ska vi ge en grym show som vanligt, ska bli kul att spela för alla klimatälskare! Hoppas också det kommer ner någon där från Näringsdepartementet och lyssnar.

 

 

Vad har du för syn på dagens klimatpolitik?

Min första tanke är att det (klimatpolitik) är en minoritet i vårt nyhetsflöde och i generella debatter. Man kan jämföra den med jämställdhet eller afrofobi – något som inte prioriteras helt enkelt. Inte minst av folket, men självklart också av dem som sitter på högre maktpositioner! Det är dags för människor att investera i den här kampen.

 

 

Hur menar du?

Jag menar att man måste bli försedd med medel för att kunna bry sig! För mig blev den här förfrågan en dörr som öppnades till en ny värld, eftersom jag ville sätta mig in i syftet. Då kände jag – det här vill jag också! Jag vill tänka på mina barn och barnbarn, inte va självisk och bara leva i nuet. Det är ju så att man anpassar sig dessutom. Skulle vi lagstifta om begränsningar i vår bekvämlighet så skulle vi vänja oss ganska snabbt, det skulle antagligen inte ens påverka oss negativt.

 

 

Så, vad skulle du vilja säga till näringsminister Mikael Damberg som sitter på högsta makten i dessa frågor just nu?

 – Lägg på ett kol! Mikael Damberg.

 

 

 

Konsert kl 15.00, fredagen den 5:e februari – live på scen Aurelia Dey

 

Växthuset livestream: http://ettlitethusforettstortklimatbeslut.se

 

 

 

 

 

 

Se Aurelia Deys nya video ”Mode” nedan:

 

Aurelia Dey – Mode (Official video) from Donovan von Martens on Vimeo.

 

 

Mer info om Aurelia Dey

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL