Med Mack Beats och Taro Tanisawa bakom musiken.

För första gången sätts nu den hyllade dramatikern debbie tucker green (som stavar sitt namn med gemener) upp i Skandinavien. Det handlar om den lika hyllade pjäsen “random”, som handlar om de sista skälvande timmarna inför en händelse. En sådan händelse då allt förändras.

Nu står det klart att “random” får premiär den 3 september på Kulturhuset Stadsteatern Husby. Samtliga roller gestaltas av artisten och skådespelaren Aurelia Dey.

– debbie tucker greens pjäs är placerad i London där svarta invånare löper 3 gånger så stor risk att bli mördade än andra Londonbor. Det är en sparsmakad skildring helt utan filter kring det trauma som många människor upplever idag. Hon ger röst åt människor bakom statistiken, säger regissören Astrik Kakuli som återvänder till Husby efter sin regidebut med 2020 års hyllade “Mizeria”.

– I centrum, en familj som går från vardagsproblem som hur man ska klä sig, irriterande arbetskamrater, lärare som tjatar om att man är sen till det största och svåraste i livet, att förlora någon som står en nära. Random spelades för första gången 2008 men är tyvärr mer aktuell än någonsin. Bara i år har 42 skjutningar med dödlig utgång ägt rum i Sverige.

Musiken till “random” omhändertas av Mack Beats och Taro Tanisawa. Läs mer och köp biljetter här!

Foto: Eva Edsjö