Den Mölndal-fostrade artisten och skådespelaren Aurelia Dey beskriver sig själv som en multikonstnär sm rör sig i ett spektra av flera olika musikstilar, bland annat reggae, afrobeats och dancehall. När hon nu släpper nya singeln “Come Correct” är det fokus på reggae, i samarbete med Göteborgproducenten Partillo. Hon har även arbetat på ett nytt livekoncept som söker att förena och utforska reggae med en fusion av ghanansk och nordisk musiktradition, med titeln “Community carries legacy” och i samarbete storbandet AVENUE. I ett pressmeddelande står att läsa:
“Community carries legacy är ett afrofuturistiskt holistiskt performance teman identitet, arv och miljömedvetenhet i samarbete med konstnären Genet Solomon och regi av Mona Namer. Med Avenue skapar de en unik musikalisk upplevelse med highlife, afrobeat, reggae, nordisk och ghanansk folkmusik, afrobeats och dancehall nedkokat i en helt ny dramaturgisk bearbetning.”

Utöver musiken så arbetar hon även med National Black Theatre of Sweden där hon koreograferar, skriver manus, skådespelar och föreläser inom mångfald och inkludering utifrån ett afrosvenskt perspektiv för företag och ungdomar

Lyssna nedan på “Come Correct”:

65ba07add7a32f7b0a037f23