Göteborgbaserade sångerskan, låtskrivaren och skådespelaren Aurelia Dey har under många år varit en av Sveriges mest profilerade artister inom afrobeats och dancehall. Det officiella debutalbumet “Gyllene Tider” kom 2015 och nu är hon aktuell med ett nytt albumprojekt på engelska. Skivan kommer med en nyproducerad konsertupplevelse samt en nystartad webbserie/podcast – allt under konceptet “Sunday Service”. Aurelia Dey själv skrivit låtarna och producerat tillsammans med Partillo Productions, Lancelot Productions och Carl Ottosson. Dessutom finns gästmusiker på gitarr, fiol och saxofon. Albumet var egentligen klart redan 2020 men hela projektet försenades då pandemin inte kunde möjliggöra livespelningar.

– Syftet med albumet är att inspirera lyssnaren och publiken att ankytas med sitt inre, bidra till mening i livet, föras närmre self love där lyssnaren känner sig stärkt, helad och modig såväl som inspirerad till att våga fortsätta ifrågasätta normer och stereotyper allt i strävandet mot en djupare förståelse med sig själv och omvärlden, säger Aurelia Dey i ett pressutskick.

Med “Sunday Service”-föreställningen vill Aurelia Dey, hennes dansare och livebandet “The Neighbours”, (ADTN) enligt egen utsago “nå ut till och förena människor att från olika livssituationer och klassbakgrund genom terapeutiskt innehåll och vill med öppenhet lägga tyngd vid temat psykisk hälsa, miljömedvetenhet och mångfald. Aurelia säger vidare:

-I Sunday Service vill jag sprida faktumet att inte vara perfekt och att ha många brister är det som gör dig till vinnaren. Acceptansen gör dig öppen för förändring. I Sunday Service synar jag mina rädslor och bearbetar dem öppet tillsammans med min publik.

Med webbserien “Sunday Service Talks” på Spotify och IGTV vill hon även skapa en plattform för den afrikanska diasporan som innefattar samtal med afrosvenskar om antirasism, identitet, heritage, feminism/womanism och psykisk hälsa. Bland gästerna återfinns artisten Nayomi, föreläsaren Salem Yohannes, kulturprofilen Segal Mohamed och Amanda Pombe.

Foto: Nadim Elazzeh