Kingsizegalan-vinnarna FATTA med ny debattartikel - exakt ett år efter att kampanjen lanserades med releasen av musikvideon med Cleo, Syster Sol, Kristin Amparo & Nasteho Osman.

FATTA startade redan i maj 2013 med ett insamlande av 150 berättelser om sexuellt våld. Berättelserna tolkades sedan av Syster Sol, Cleo, Kristin Amparo och Nasteho Osman till en låt med samma namn som kampanjen. För exakt ett år sedan släpptes låten med musikvideo, och satte en mycket viktig fråga på agendan. Till Kingsizegalan 2014 nominerades FATTA i kategorin “Årets Original” för sitt idoga arbete mot sexuellt våld.

I dag publicerar Fatta med Ida Östensson i spetsen ännu en ny debattartikel undertecknad av bland andra Vanessa Marko, Cleo, Syster Sol samt straffrättsprofessorn Madeleine Leijonhufvud. I artikeln står att läsa:

Fatta ser Alliansens nytillsatta utredning som ett steg i rätt riktning och välkomnar en översyn av hur rättssystemet hanterar denna typ av brott från anmälan till domslut. Men vi är oroliga för att den principiellt avgörande frågan, om en normerande lagstiftning som tydligt markerar varje individs rätt till sexuellt självbestämmande, återigen ska läggas på is.

Läs debattartikeln i sin helhet via www.svt.se

Se även musikvideon “Fatta”, som även den nominerades till “Årets musikvideo” vid Kingsizegalan 2014:

65546e0a53c940223e0b0eb4