Veckans filmhype

Veckans filmhype

Thai-boxning med Ryan Gosling, Tom Cruise och Morgan Freeman i en Sci-fi och en otrolig livshistoria om Jackie Robinson, den första svarte baseballspelaren i Major League någonsin.

Oblivion (Action, Äventyr, Sci-fi)

Planeten Jordens sista dagar har skildrats i många filmer, och några har faktiskt haft med Tom Cruise i huvudrollen, men Oblivion har ändå kvaliteér som gör mig nyfiken. Sci – fi  är på modet i år och av trailern att döma blir miljöerna snyggare än någonsin. Efter tiotals år av krig med utomjordiska “Scaws” är planeten Jorden till hälften förstörd. Jack Harper (Cruise, inte att förväxla med Jack Reacher) är inkallad för att reparera Jorden och återskapa dess forna miljöer. Med Yankees-keps och envishet, ledd av en Morgan Freeman som mentor kämpar Jack tillsammans med en lurig kollega mot dessa “Scaws” och ja, den är ruskigt underhållande. Premiär snart, 10 April!

Kingsizemagazine.sePress

Only god Forgives (Crime, Drama, Thriller)

Minns ni “Drive”? Nu är kultregissören Nicolas Winding Refn tillbaka med “Only god forgives” och det är ännu en gång favoriten Ryan Gosling som spelar huvudrollen. Only God Forgives är en explosiv historia om thai-boxning, narkotika-karteller, hämnd och rättfärdighet i Bangkoks kriminella undre värld. En poliskommissarie och en gangster är ovänner och det enda sättet att reda upp problemen tycks vara genom en thai-boxningsmatch. Precis som i “Drive” laddar Refn soundtracket med cool kultmusik och sitt speciella bildspråk. Filmen har svensk biopremiär 24 Mars.

Kingsizemagazine.sePress

42 (Biografi, Drama, Sport)

Jackie Robinson blev historisk när han 1947 blev den förste svarte baseballspelaren i Major League och samma år blev han även årets Rookie i klassiska laget Brooklyn Dodgers. Två år senare, 1949 blev han MVP i hela ligan och 1962 valdes han in i baseballens “Hall of Fame”. Filmen skildrar hans händelserika liv med fokus på hans historiska inträde i Major League. Redan 1950 gjordes en film med Jackie Robinson själv i huvudrollen, men här är det alltså en mer klassisk spelfilm och ingen remake på gång. Veteranen Harrison Ford spelar en större biroll som Dodgers VD. Trolig biopremiär i sommar!

///Emil Sandgren Strada