Klassikerfilmen “Top Gun” blev en succé när den kom ut på bio sommaren 1986 med en ung Tom Cruise i huvudrollen som våghalsiga stridspiloten Maverick. Filmen vann en Oscar för “Bästa låt” med soundtracket “Take My Breath Away”.

Nu får den den försenade uppföljaren till filmklassikern, där Tom Cruise repriserar sin roll som Pete “Maverick” Mitchell, premiär på biografer 25 maj 2022. I rollerna syns även Miles Teller, Jon Hamm, Jennifer Connelly, Ed Harris med flera. Sist men inte minst så bekräftas att Val Kilmer gör rollen som Tom “Iceman” Kazansky i den nya filmen. Handlingen beskrivs via SF.se enligt nedan:

“Efter mer än 30 års tjänstgöring som en av flygvapnets bästa piloter, är Pete ”Maverick” Mitchell där han hör hemma – en modig testpilot som ständigt tänjer på gränserna och undviker den befordran som skulle komma att hålla honom nere på marken istället för uppe i luften. När han tränar en grupp avgångselever från Top Gun för ett specialuppdrag som ingen pilot någonsin utfört tidigare, träffar Maverick löjtnant Bradley Bradshaw, även kallad ”Rooster” – sonen till Mavericks bortgångne vän, radar-officeren löjtnant Nick Bradshaw, även känd som ”Goose”. Med en osäker framtid framför sig, och hemsökt av spöken från det förflutna tvingas Maverick att konfrontera sina största fasor, vilket kulminerar i ett uppdrag som kräver den ultimata uppoffringen av de som blir utvalda till att utföra det.”