Sundsvallsduon Broke ‘N Tipsy förbereder release av “Mixtape One”


Gästas av Sjukstugan, Phonetik, Mr Noun (Supersci), Erica Bjuremark (Any Exit), Emilie Tejeda och Rapper King Chris – släpps 29:e juni.

 

 

Producentduon Broke ‘n Tipsy som numera är Stockholmsbaserad, består av Hannes Lidén och Bessem Bedziri, och deras produktioner har hörts på skivor av artister som Näääk, Supersci och Koltrast. Hannes Lidén har tidigare gjort remixer åt Frej Larssonprojektet Chechen och svenska popduon Materikaa, medan Bessem Bedziri samarbetat med Style of Eye samt är en del av Sundsvalls hiphopambassadörer Supersci. Producenterna bestämde sig för att göra ett mixtape och har under vintern spenderat många långa nätter i studion under tågstationen i Sundsvall.

 

– Vi byggde en cockpit med Bessems monstersynthar och låste in oss i källarmörkret, säger Hannes.

 

 

I Flyphonic/Broke ‘n Tipsy-studion har gruppen format sin analoga och karaktäristiska ljudbild med tydlig inspiration ifrån LA:s instrumentala hiphopscen och triphopens melankoliska atmosfär.

 

– Mixtapet var tänkt att vara instrumentalt från början, men eftersom vi känner så grymma vokalister så kunde vi inte låta bli att samarbeta med dem och med facit i hand blev det jävligt bra.

 

 

Broke ‘n Tipsys förkärlek för klassiska, analoga synthar hörs tydligt, och med “Mixtape One” släpper de en varierad och framför allt genomarbetad lyssningsupplevelse som hyllar den klassiska hiphopestetiken samtidigt som den blickar framåt.

 

 

Lyssna på mixtape-sampler nedan:

 

 

Releasefesten kommer att äga rum på Delicerno i Sundsvall den 29 juni. Broke ‘n Tipsy kommer framföra en del av skivan live med gästartister som Mr Noun (Supersci), Phonetik och host för kvällen kommer den lokala hiphopprofilen kC (Rapper King Chris) att vara.Publicerat:
RedaktionenNULL