Tillsammans med låtskrivare åt Monica och Toni Braxton.

Producentduon Broke ‘N Tipsy är för de flesta svenska hiphoplyssnare kända för sina samarbeten med Cleo, Fricky och Ayla. Men efter att ha fått frågan om en fyra timmars studio-session tillsammans med 90-tals-legendaren Andrea Martin, får vi nu höra dem på nytt. Den amerikanska sångerskan och låtskrivaren har skrivit flera hitlåtar, däribland Toni Braxtons “I Love Me Some Him”, Monicas “Before You Walk Out of My Life”, Angie Stones “Wish I Didn’t Miss You”, och En Vogues “Don’t Let Go”. Hon släppte sitt eget debutalbum “The Best of Me” 1998.

– Andrea sa ba, släng upp 10 beats och tryck på record så sjunger jag. Med mint-tuggummi i munnen och sippandes på en cola sjöng hon över alla tracks i ett svep. Vi fick fyra starka låtidéer som vi jobbade vidare på. Sen i efterhand har vi fått klippa bort tuggummi-smask ur alla tagningar men det var det lätt värt!, säger duon i ett pressutskick.

“Never Leave” är en av två singlar som släpps från samarbetet under sommaren, där vi får höra en ljudbild som påminner om Kaytranada och Mura Masa med live-percussions och jazzgitarr. Låten släpps tillsammans med Random Bastards och går att lyssna på nedan.

Foto: Martin Lindström