Duon från Göteborg aktuella med sin andra fullängdare - åker på turné med The Empress Union.

Den 18:e september släpper Serengeti  sitt andra och efterlängtade fullängdsalbum “Rebellious Hearts”. Det släpps på Swingkids (Kapten Röd, Syster Sol, Svenska Akademien) och två singlar från albumet har redan haft flitig rotation på såväl P3 som P4.

Serengeti har på skivan jobbat med såväl svenska som jamaikanska producenter samt även producerat en del själva. Kapten Röd, Don Corleon (Rihanna, Sean Paul och Ne-Yo) och Partillo Productions har alla medverkat på skivan. Rebellious Hearts har sin bas i reggae men med starka influenser av hiphop, afrobeat och dancehall. Texterna är minst lika viktiga som musiken och låtarna handlar bland annat om hur Serengeti ser på samhället, kampen i vardagen, kärleksballader med en twist samt genomsyras av en tillbakalutad självsäkerhet. Serengeti släppte sitt debutalbum 2010 har de turnerat i 11 länder med bland andra Public Enemy och Looptroop Rockers.

Efter skivsläppet startar turnén med kompbandet The Empress Union. Ett band som precis som Beyoncés band The Sugar Mamas enbart består av kvinnliga musiker, något som inte tillhör vanligheterna i några musikgenres. Detta kompband har Serengeti satt ihop som en aktion till följd av den sneda könsfördelningen som råder i musikbranschen idag. Att få se Serengeti och The Empress Union live kommer att bli en sjukt maxad upplevelse.

Turné enligt nedan, fler datum tillkommer:

2013-09-25 Göteborg, P3:Session

2013-09-27 Malmö, Babel

2013-09-28 Göteborg, Nefertiti

2013-10-11 Stockholm, Kägelbanan

65ba07add7a32f7b0a037f23