Partillo vill lyfta ett positivt budskap med samlingsalbumet “Högre Standard vol. 3-4”


Med artister som Allyawan, Syster Sol, Desmond Foster, Leafnuts och bortgångna Daddy Boastin.

 

 

Rudeboy Records och producenten Patrik “Partillo” Alexandersson bjöd förra fredagen hela 15 singlar med 28 artister, samtliga producerade av Partillo själv. I dag släpps slutligen samlingsalbumet “Högre Standard vol. 3-4” – ett hyllningsalbum till den svenska reggae/dancehallscenen. Enligt egen utsago vill han erbjuda musik som är en motvikt till glorifiering av flashiga varumärken, sprit, droger och en kriminell livsstil.

 

– Ungdomar idag lyssnar på destruktiva texter. Jag vill vara med och förändra det. Givetvis får kids lyssna på vad dom vill men just nu finns inte så mycket andra alternativ presenterade för dem. Ofta dras ungdomar till låtar om sex, spänning och våld framför sådana som handlar om respekt, kärlek och fred. Vi kulturarbetare borde inspirera rappare och sångare att skriva om annat än märkeskläder, droger och våld och till att låta bli att använda degraderande ordval om kvinnor.

 

Han beskriver vidare arbetet med projektet:

 

– Utmaningen har varit att sätta rätt artister på rätt riddims, gärna i kombinationer vi inte tidigare hört. Känslan i musiken har sedan varit upp till artisterna att ta in, tolka och göra sin grej av, på sitt sätt. Det har dom verkligen gjort och att i en tid då mycket av musiken som släpps är så destruktiv är det extra skönt att släppa ett album med budskap om kärlek och respekt.

 

Partillo avslutar med att lyfta det positiva budskap han vill förmedla med projektet:

 

– Reggaemusiken har alltid fått lida för alla fördomar om droger, rasism och sexism. Här tar Högre standard volym 3 & 4 saken i egna händer och visar att det är fel. Du ska kunna spela Högre Standard albumet för dina barn och dina föräldrar. Musik klimatet i Sverige behöver den positiva energi som reggaen har.

 

 

 

 

Foto: Victor Kaye

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL