62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Gnucci Banana spelar live på Kingsizegalan


Uppträder med Lilla Namo under prisutdelningen på Hamburger Börs onsdag 15:e februari!


Ana Rab, mer känd vid artistnamnet Gnucci Banana, är en sprudlande svensk rappare/artist/låtskrivare på snabb framfart i musikbranschen med sin egna klubbmusik. Man kan kalla det rap. Vissa skulle kalla det tropical bass. Hursomhelst är det dansmusik (försök bara stå still), men det är också pop för ett nytt årtionde, rikt på uttryck och ljud. Helt enkelt tar Gnucci sitt intresse från ett brett fält av musikaliska influenser för att skapa bastunga låtar som blandar pop, dancehall, grime, balkan styles och house.

 

 

För dansgolvet
Gnucci är i hiphop-kretsar kanske mest känd för sin medverkan på hiphoplegenderna Looptroop Rockers singeln “Do” från 2011 års album “Professional Dreamers”. Hennes första släpp “Ayoba” i samarbete med Spoek Mathambo och Schlachthofbronx fick direkt uppmärksamhet i underground-klubbkretsar och blev remixad ett otal gånger. En av hennes andra släpp “Doo Doo Dance” fanns med på tyska duon Malente & Dex EP “Habibi” och nådde förstaplatsen på den tyska klubbmusiklistan. Gnucci har senaste tiden blivit uppmärksammad i branschen på grund av flera gästframträdanden och ryktet om hennes energiska shower har spridits på nätet och i klubbkretsar tills hon uppmärksammades av bolag och media. Hennes populära Mike Snoow-cover “Animal” med Mashup International resulterade i ett skivkontrakt med Sony Sweden.

 

 

Arbetar på ny musik
Nu förbereder Gnucci Banana en egen EP och en försmak på denna kom i höstas i form av låten “Famalam Jam”. Oavsett om du fångas av hennes energiska framträdande, kvicka rap, hennes röst eller “catchy” refränger står en sak klart; Gnuccia är en ny viktig röst inom dagens musik.

 

 


Med sig vid uppträdandet på Kingsizegalan har Gnucci även Lilla Namo och de kommer under galan höja temperaturen rejält på Hamburger Börs!

 

 

Lilla Namo kan kallas något i stil med Stockholms anonyma featuring-artist som senast medverkat på Mohammed Ali’s skiva -“VI”. Hon har även samarbetat med bland andra Mack Beats, Maskinen, Houman Sebghati, Marcus Price och Simon Emanuel. Mångsysslaren Lilla Namo spelar skivor tillsammans med sin syster Bina under namnet “Systrarna Marouf”. 2008 startade hon slam-poesi organisationen “Revolution Poetry” som öppnat upp för urbana poeter i huvudstaden. Namo kör sin scendebut den 15
februari på Kingsizegalan tillsammans med Gnucci Banana!

 

 


– – – – –
KINGSIZEGALAN 2012

 

Klara artister som uppträder live vid galan:

 

– Labyrint
– Samson For President, Malena Uamba & Seinabo Sey
– Gnucci Banana ft Lilla Namo

 

 

Fler artister tillkommer!
KÖP BILJETT HÄR: https://secure.zeticket.se/start.php?pid=1798

 

Skandinaviens största hiphop tidning Kingsize Magazine firar vad som kan ha varit det bästa året för svensk hiphop någonsin genom att ställa till med en stor gala. Den svenska hiphopscenen har länge hamnat i skuggan av andra musikgenrer under de svenska musikgalorna. Nu ska Kingsize Magazine lyfta fram all den talang som finns inom landet genom att arrangera den största hiphopgalan Sverige har sett.

Galan 20.00 – 22.30 (Insläpp 19.30) 20 års gräns

Med Musse Hasselvall som konferencier kommer fantastiska liveuppträdanden från Sveriges hiphopelit att varvas med prisutdelning i 16 kategorier. Det är musikkategorier så som årets låt, årets album, årets soloartist och årets grupp samt omspännande kulturkategorier som årets dans, årets grafittimålare och årets sneaker som ska delas ut i
hiphopkulturens ära.
Efterfesten 23.00 – 03.00. 20 års gräns

 

På efterfesten kommer västkustlegenden MC Eiht uppträda live på stora
scenen, Dj Grass med flera tar sedan över dansgolvet och Safari Sound
kommer husera på andra våningen.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL