I samband med Turkiets militära insats i norra Syrien, i kurdiskt kontrollerade områden, har stora delar av omvärlden reagerat med kritik och bestörtning över händelseutvecklingen. Flera svenska artister, och många med dessa, är engagerade i att både demonstrera och starta insamlingar för att stötta det kurdiska civilsamhället och kampen för självstyre.

På måndagskvällen publicerade STOR ett inlägg i sociala medier, där han utmanar andra svenska rappare att köpa Lilla Namos “Peshmerga”-tröjor istället för att lägga pengar på dyra märkeskläder från diverse modehus. I ett första steg utmanar STOR sina rapkollegor Petter, Linda Pira och Einár att lägga 5000 kronor på tröjan – varpå pengarna går till Joint help for Kurdistan. Se inlägget nedan där STOR bland annat skriver:

“Nu för tiden är det väldigt många som tycker om att prata om hur dyra kläder dom har på sig och folk älskar att flasha med sedelbuntar på instagram och i kulturen. Perfekt!@namo.oman säljer peshmerga tröjor. Så istället för att göra en rik italiensk designer familj som Gucci och Versace ännu rikare hjälp våra systrar och bröder i Kurdistan.”

Petter var inte sen att svara och lade kort därpå ut en utmaning till Timbuktu, Fares Fares och Nour El Refai. Se inläggen nedan!


Visa det här inlägget på Instagram

E ni redo för #Peshmergachallenge. Nu för tiden är det väldigt många som tycker om att prata om hur dyra kläder dom har på sig och folk älskar att flasha med sedelbuntar på instagram och i kulturen. Perfekt! @namo.oman säljer peshmerga tröjor. Så istället för att göra en rik italiensk designer familj som Gucci och Versace ännu rikare hjälp våra systrar och bröder i Kurdistan. Jag köper denna t shirten för 5000 Kronor och jag utmanar @petteralexis @lindapira @ns1einar för att se va dom går för och vem vågar dom utmana? Vi startar med att utmana tre svenska hiphop ikoner från tre olika generationer men hoppas att chalange sprider sig till alla genrer och samhällsklasser. Undra vem som kommer flasha mest? Vem kommer ha årets dyraste tröjja? Alla pengars går till Joint help for Kurdistan (länk i min bio) #peshmergachallenge #prayforrojava #bijikurdistan

Ett inlägg delat av Don Infante (@stor)

Foto: Pressbild / TV4