Djurparken släpper nya singeln ”Jag kan få dig lägga ner din telefon”


 

 

Djurparken släppte i våras ”Som en Don (Blam Blam)” tillsammans med Joy M’batha, vilket blev deras första release efter förra årets debutalbum. Gruppen bestående av David Lexholm, Jesper ”Jeepstarr” Trodal, Basse Davidsson, Anthon Johansson, Gustav Elveros och Rasmus Wimby släpper idag nya singeln ”Jag kan få dig lägga ner din telefon” som skickar ett tydligt budskap inför sommaren:

 

– ”Vart man än tittar idag så står folk och stirrar ner i sina telefoner. I rulltrappan, på tuben, till och med på restauranger sitter folk på dejt och tittar mer på sina telefoner än på varandra”

 

 

Låten spelades in på gruppens senaste inspelningsresa till Bali, efter att tidigare skrivit och spelat in musik på bl.a. Jamaica och i Indien. David Lexholm berättar vidare om låten i ett pressmeddelande:

”Vi skrev denna låten på Bali efter att vi en dag satt på en restaurang, i paradiset på jorden, med fantastisk mat i strålande solsken, och såg en massa människor sitta mittemot varandra men spenderar mer tid åt att fota sin mat och uppdatera instagramflödet än att njuta av varandra och den fantastiska omgivningen. Och vi var såklart likadana, med huvudet ner i telefonerna så fort man fick wi-fi… Då kom idén, till låten och den handlar helt enkelt om att hitta den där personen som får en att släppa telefonen en stund och bara vara här och nu”

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL