Djurparken släpper albumet ”Livet är fullt av sånt man glömmer” 

 

Musikkollektivet Djurparken har under de senaste månaderna teasat sitt andra album med singlar som ”Icona Pop”, ”Ensam i Allting” och ”Bonnie & Clyde”. Efter både en och två förseningar släpps nu albumet ”Livet är fullt av sånt man glömmer” i sin helhet.

 

Gruppen, som tidigare gjort sig kända för att leka i gränslandet mellan diverse olika musikgenres, har på sitt andra album landat i ett mer sammanhängande sound. Hur det skiljer sig från deras förra albumen säger man själva:

 

– Vi åkte till Gambia i början på 2019 med ett helt clean slate egentligen och bestämde oss där och då för att börja skriva och spela in vårt allra första helt genomarbetade album. Vår första platta 2016 var ju egentligen bara en samling av massa olika låtar som vi slängde ihop från den första tiden vi började göra musik tillsammans. Det resulterade ju såklart i en jäkligt spretig platta, vilket var extremt roligt att göra men som kanske inte fullt ut är sån musik som vi själva ens lyssnar på.

 

– Så med den här plattan ville vi fokusera på att göra ett sammanhängande projekt både storymässigt och soundmässigt, samtidigt som vi också landat mer och mer i vad vi själva vill göra, och vill lyssna på.

 

”Livet är fullt av sånt man glömmer” släpps idag via Rudeboy Records och går att lyssna på nedan.

 

 

 

 

Foto: Pressbild

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL