60361bd489c0ae51e83f60c2
Djurparken bjuder på nya singeln “Orgeln” – från kommande album


“Årets deppigaste peppiga låt…”

 

 

Djurparken har senaste månaderna släppt ny musik i en jämn takt, något som leder fram till gruppens andra album som skapades under en inspelningsresa i Gambia under 2019. Ett av undantagen på skivan är dock deras fjärde singel ”Orgeln”, som både skrevs och spelades in i samband med en spelning på en Folkparksfestival i Norrland. Gruppen fann en gammal el-orgel vid Viskan-älven och musik kom att skapas.

 

– Vi fick låna en stuga vid Viskan-älven för att duscha och basta innan festivalen och det var där i den stugan vi såg den gamla el-orgeln… Anthon började direkt plinka fram melodin och vi spelade in det med telefonen och sen sprang vi upp och skrev hela låten där och då, framgår enligt ett pressutskick.

 

 

Djurparken menar att självreflektion är centralt för gruppens skapande och beskriver bakgrunden till låten; “…denna melankoliska men samtidigt dansanta låt upp tankar om självhat och mörker, något som de själva menar att de alla gått igenom under perioder och ville sätta ord på.” Gruppen beskriver vidare:

 

– När vi hittade orgeln, och skrev melodin så var det som låten skrev sig själv. Precis som när vi skrev låten Röster, så är det viktigt att musiken är stark nog att kunna bära det tunga ämnet. Depp på Depp blir bara depp liksom… Men det stora soundet i den gamla orgeln är så stark att det är som den kan bära den tunga texten till en hoppfullhet som istället får en att dansa. Tycker vi i alla fall.

 

 

Djurparkens kommande album ”Livet är fullt av sånt man glömmer” kommer att släppas via Rudeboy Records.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL