Genom dans, musik, skådespeleri och dialog har Aurelia Dey ständigt hållit sig relevant sedan debuten 2014. Med en mängd musik på både svenska och engelska i ryggsäcken släpper hon nu sin nya singel “Rising”.

”Rising” är skriven av Aurelia Dey och producerad tillsammans med Partillo productions (Kapten Röd, Syster Sol, Etzia, General Knas mfl.). Låten skrevs under sommaren 2019 när Aurelia Dey besökte föräldrarnas hemland Ghana.

– Innan dess hade jag gått igenom känslomässiga hinder. Både när det gällde min karriär och relationsmässigt. Det var som att jag försökte klättra upp, men hela tiden föll ner, säger hon och fortsätter:

– Sedan vände det och med tiden köpte jag min lägenhet i Ghana. Jag fick också mitt första skådespelarjobb med The National Black Theatre of Sweden som varit en dröm sedan lång tid tillbaka, något som gav mig inspiration. Då skrev jag ”Rising” som ett sätt att lyfta och synliggöra de positiva känslorna inom mig.

Aurelia Dey beskriver ”Rising” som ett krisanthem och ett power message. Låten är en dancehall-ballad med influenser från soul och gospel. Budskapet i låten handlar om att fortsätta, trots att man ibland möter motgångar.

– Om man skapar en slags distans till problemet och inser att det jobbiga är tillfälligt kan man samla kraft för förändring. Tiden är en kraft och det gäller att tro på den. Med tiden kan man samla på sig styrka, nya perspektiv och ta sig igenom krisen, säger hon.

Det kommande albumet ”Sunday Service” planeras att släppas under 2021. Under sommaren 2020 släppte Aurelia Dey första singeln ”Powerbank”.

– Jag har en grej för storslagen musik mixat med lugnare tempo, dancehall och afrobeats musik. Och så låter “Rising” i mina öron. Framöver kommer lyssnarna få ta del av liknande musik då det är min typ av ljudlandskap där jag tycker att jag njuter och låter bäst, säger Aurelia Dey.

Foto: Pressbild

65ba07add7a32f7b0a037f23