Afrobeats- och dancehallartisten Aurelia Dey är aktuell med nya singeln “All These Neighbours”, från hennes kommande album. Låten skrev ssommaren 2018 när hon befann sig i en kreativ fas i sina föräldrars hemland Ghana. I ett pressutskick beskriver hon bakgrunden:

– Jag hade precis varit i Ghana och skulle skaffa en lägenhet där. Jag hade varit i en kortvarig relation med en känd dansare i Ghana och de tankarna en kan brottas med som 30+åring när samhället säger till dig att skaffa barn och settle down stormade upp. Men själv sitter man där och har “höga krav” på en relation och hittar inte “the one”. Man hamnar i moment 22 fullt av ironi och motsägelsefulla tankar.

Aurelia berättar vidare:

– Låten är en shout out av empowerment, av att fastställa sitt värde i en relation med en twist av humor. “Empress vibe is deep like Badu” . I letandet efter den “perfekta” partnern utmanas vi på grund av partnerns brist på känslouttryck och ansvar: Ibland kan man lätt nöja sig med en låg nivå av kommunikation i en relation men istället borde vi se vårt värde och få den andra att steppa upp! Don’t settle for less! Annars blir vi deras terapeuter och försöker ‘fixa’ dem.

Kommande albumet ”Sunday Service” planeras att släppas under 2021 via Rudeboy Records.

65546e0a53c940223e0b0eb4