Tretorn och Naturkompaniet – The Left Over Project


Tillsammans skapar de regnjackor av överblivet och återanvänt material.

 

Till hösten 2016 lanserar Tretorn och Naturkompaniet en gemensam regnjackskollektion vid namn The Left Over Project. Samarbetet är sprunget utifrån en ömsesidig kärlek till den urbana naturen samt en delad passion för ansvarsfull produktion och försäljning.

 

Kollektionen som landar i butik i slutet av augusti är till 95 % skapad av återanvänt material. Man har använt överblivna tyger och andra produktionsrester från andra producenters produktion – material som av fabrikerna klassats som förbrukade och skulle därmed förstöras. Tretorn och Naturkompaniet beslöt sig för att köpa upp utvalda restlager och återanvända dem för att skapa en extremt limiterad kollektion med regnjackor. Namnet på kollektionen blev The Left Over Project.

 

Kollektionen består av en parkasjacka i unisexmodell som kommer i 8 färger. Alla färger är limiterade och varje jacka är numrerad för hand. Modellen är förlängd med ett parkassläp baktill. Huvan är extra djup och tredelad, med förstärkt front, vilket ger en tydligare siluett och extra regnskydd. Kragen är utrustad med innerfoder vid hakan för ökad komfort samt en mickhållare för att hålla telefonens headset undan regnet. Fickorna är förhöjda och i vänster ficka ryms en mobiltelefonficka med öppning för att koppla headset direkt till kragen. Jackan har tvådelad dragkedja bakom en skyddsklaff för mer proper front. Alla sömmar är svetsade för total vattentäthet. Finns i unisex-storlekarna XS – XL.

 

The Left Over-regnjackor säljs på utvalda Naturkompaniet-butiker samt online och kostar 1 400 kr.Publicerat:
RedaktionenNULL