Tretorn och Makia lanserar samarbetet ”Peace Islands”


En kollektion med fokus på fred och hållbarhet.

 

 

Svenska regn- och sneakersvarumärket Tretorn lanserar tillsammans med finska Makia en seglarkollektion med inspiration från Åland. Samarbetets fokus är vänskap, fred och hållbarhet där en del av försäljningen går till arbetet att rädda Östersjön. Kollektionen innehåller bland annat regnplagg, stövlar, stickade tröjor och accessoarer.

 

Kollektionen är skapad runt temat fredligt marint liv och den tidlösa seglingskulturen. Inspirerad av Tretorns klassiska seglarkollektion Wings med stövlar och jacka som lanserades på 60-talet. Tillsammans med Makias stilrena och tidlösa produkter som gör sig perfekta i ett liv till havs.

 

”Med samarbetet Tretorn X Makia vill vi engagera den moderna konsumenten genom att leverera en kvalitativ och hållbar produkt. En produkt som sammanför miljömedvetenhet med äventyrligheten hos en outdoor-entusiast, men också är anpassad för urbant liv”, säger Fredrik Ekström, Creative Director på Tretorn.

 

“Peace Islands”-kollektionen har förutom fred också ett fokus på hållbarhet. Östersjön är utsatt för stora föroreningar och i otroligt dåligt tillstånd. I kampen om att förbättra tillståndet donerar Tretorn och Makia en del av försäljningen till stiftelsen John Nurminens som verkar för ett rent Östersjön. Regnjackorna i kollektionen är även gjorda i återvunnen polyester som en del av Tretorns Eco Essentials initiativ.

 

Se fler bilder nedan och köp produkterna som nu finns tillgängliga på Tretorns hemsida.

 

 

Tretorn-Makia-L
Tretorn-Makia-S-2
Photo taken at Stoodio Oy
hoodie1 kopia
hoodie2 kopia
Photo taken at STOODIO Oy
raincoat-blocks1 kopia
raincoat-blocks2 kopia
raincoat-navy1 kopia
raincoat-navy2 kopia
Photo taken at STOODIO Oy
Photo taken at Stoodio Oy
Photo taken at Stoodio Oy
Photo taken at Stoodio Oy
Photo taken at Stoodio Oy
Photo taken at STOODIO Oy

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL