Tillverkat från resterna från äppeljuiceindustrin.

1967 lanserade Tretorn den allra första Nylite-sneakern. Nu lanserar Tretorn nya Nylite ‘67, en uppdaterad version av originalet i veganskt äppelläder, tillverkat från resterna från äppeljuiceindustrin. Tillsammans med återvunna material och ekologisk bomull är Nylite ‘67 ytterligare ett steg på Tretorns väg mot en mer hållbar industri. Sneakern släpps i tre färgställningar och lanseras under namnet “Icons Never Die”.

Carl-Henrik Hallén, chefsdesigner på Tretorn, beskriver skapandet av den nya sneakerskollektionen:

– Vi har designat sneakers för sportutövare och vardagshjältar i över 120 år. Med ett så pass långt arv i ryggen är vi inte intresserade av att hoppa på snabba trender, utan skapar tidlösa modeller och designer som håller och är aktuella över generationer. Nya Nylite ‘67 behåller känslan av tidlöshet från originalet anno 1967, med uppdaterade detaljer och ett cirkulärt hållbarhetstänk.

Sedan 2019 ingår samtliga av Tretorns sneakers i initiativet Eco Essentials, som syftar till Tretorns mission att skapa en mer cirkulär industri, där så lite som möjligt i produktionen ska gå till spillo och med produkter som ska hålla över generationer. Sneakern Nylite ‘67 är som ett led i detta tillverkad i äppelläder, ett veganskt läderalternativ som tillverkas av rester från produktionen av äppeljuice.

– När vi nu blåser liv i en ikon som Nylite medför känns det självklart att lansera den i framtidens material. Den jakten har inneburit att både blicka bakåt på vårt arv, men självklart även framåt för att utforska nya, innovativa lösningar till hållbara material. Jag är helt övertygad om att vi har hittat den perfekta kombinationen, som både känns modern och stämmer överens med Tretorns kärnvärden, avslutar Hallén.

Tretorn Nylite ‘67 kostar 899 SEK och säljs exklusivt via tretorn.com.

Se bilder nedan!

Foto: Tretorn