60c1cc2fdefe2806fe4407e2
60bf238fa8ea9f34200449e2
Tretorn lanserar nytt Nigel Cabourn-samarbete för AW20


 

 

Efter att ha lanserat den första kollektionen med den brittiska modedesignern Nigel Cabourn till SS20 utökas nu samarbetetet med att omfatta AW20. Samarbetet bygger på en “gemensam passion för att skapa produkter av högsta kvalitet; praktiska detaljer, tidlös design och respekt för den naturliga miljön”. Kollektionen är inspirerad av vintage hiking och består av en 3-i-1-jacka och en ryggsäck. Nigel Cabourn kommenterar samarbetet:

 

– Eftersom vårt första samarbete gick väldigt bra bestämde vi oss för att göra ytterligare ett samarbete baserat på Sarek, den orörda vildmarken i Sverige. I den första kollektionen använde vi naturmaterialet bomull, men i den andra kollektionen ville vi gärna använda oss av ett mer typiskt Tretorn-material – i detta fall ett material gjort på fiskenät. Gamla fiskenät samlas upp från havet, återvinns och görs till ett tyg som är helt vattentätt och hållbart, vilket ger produkterna alla egenskaper hos ett klassiskt Tretorn-plagg.

 

 

AW20-kollektionen inkluderar två produkter: en jacka, eller snarare jackor eftersom det faktiskt är tre olika jackor i ett, och en ryggsäck. Jackan består av en fodrad innerjacka och en tunnare ytterjacka som både kan bäras separat eller hopknäppta, beroende på väder och temperatur. Den andra produkten är en ryggsäck som är inspirerad av vintage hiking-ryggsäckar och som är gjord för att passa både för vardagsäventyr i naturen så väl som för daglig stadspendling. Carl-Henrik Hallén, Head of Design på Tretorn, säger i ett uttalande:

 

– Samarbetet handlar om att kombinera funktion och tidlös design för en aktiv livsstil i naturen på ett hållbart sätt. Sarek har varit en del av Tretorns DNA sedan 1972 och vi har lärt oss mycket av samarbetet med Nigel Cabourn, som också tog kollektionen till nya höjder. Han ser inte sig själv som en modedesigner, utan gillar att skapa praktiska produkter som håller för alltid, vilket är en syn på hållbart mode som vi delar.

 

 

Mer info om kollektionen och andra plagg via Tretorn.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

The Tretorn x Nigel Cabourn Parka is a smart 3-in-1 jacket that includes a padded inner jacket and a thinner outer jacket which both can be worn separately or buttoned together depending on the weather and temperature. The outer jacket is a black three-layered jacket made from ECONYL®, a special designed fabric made of regenerated nylon fibre from fishing nets and other consumer waste. The padded inner jacket, in an orange contrast colour, is made from recycled polyester – including recycled padding. Both outer and inner jacket are 100% waterproof, breathable and durable. ♻️🌧 ________ #tretorn #tretornxnigelcabourn #nigelcabourn #collaboration #jacket #parka #econyl #ecoessentials

Ett inlägg delat av Tretorn (@tretorn_europe)

 Publicerat:
RedaktionenNULL